Inloggen    |   contact  
Menu

Contact

 Sint-Maartenscollege
 Aart van der Leeuwkade 14 
 2274 KX  VOORBURG
 tel:  070 - 386 72 72
 fax: 070 - 387 72 75
 e-mail school (administratie):  
 info@st-maartenscollege.nl

 e-mail website (P.N. van der Burg):
 
vdb@st-maartenscollege.nl 


Sint-Maartenscollege op de kaart


vacaturesSchool » Gebouw
Gebouw

Het Sint-Maartenscollege is gevestigd in één gebouw aan de Aart van der Leeuwkade 14 in Voorburg. De school is gelegen in een woonwijk in de buurt van het Koningin Julianaplein (winkelcentrum). 

         

Het gebouw bestaat uit een lange en een korte vleugel van drie verdiepingen, een vleugel met praktijklokalen verdeeld over twee verdiepingen en een lange (nieuwbouw)vleugel van twee verdiepingen. In het gebouw zijn 38 lokalen, 8 praktijklokalen, 2 computerlokalen, 2 gymzalen een mediatheek en een grote collegezaal (60 personen) te vinden. Daarnaast heeft het Sint-Maartenscollege de beschikking over een sporthal; de Maartenshal staat op eigen terrein achter de school. Deze sporthal heeft de afmeting van twee reguliere gymlokalen. Op het schoolplein is ook nog een vrijstaande kapel te vinden die dienst doet als muzieklokaal, waardoor er ook naar hartelust muziek gemaakt kan worden zonder dat het anderen stoort.

De centrale ruimte in de school is de aula. In de aula staan rijen met tafels en stoelen waaraan je kunt eten (pauzes) en werken (tussenuren). In de aula bevindt zich ook het enorme toneel van de school. Hierop worden minstens twee maal per jaar grote voorstellingen gehouden en vele andere kleinere acitiviteiten (zie verder onder het kopje buitenschoolse activiteiten).

    

Naast de aula vinden we de kantine. Ook hier staan tafels en stoelen, maar deze zijn bedoeld om aan te eten. In de kantine is een cateringservice van de firma Van Leeuwen gevestigd. Daarnaast zijn hier ook diverse automaten (snoep, fris) en een tafelvoetbalspel te vinden.

In een gemiddeld lokaal staan de bankjes in drie rijen van twee. Voorin de klas hangt vaak een krijtbord of ‘whiteboard’, maar soms ook een ‘smartboard’. De vakken tekenen, handvaardigheid en techniek beschikken over praktijklokalen die een groepsopstelling hebben.

         

De twee computerlokalen van de school zijn vaak in gebruik voor lessen informatiekunde of informatica. Af en toe gebruiken andere vakken ook een computerlokaal. De mediatheek van de school heeft de beschikking over 70 computers om zelfstandig aan te werken. In de mediatheek kunnen leerlingen zelfstandig werken in tussenuren (vooral bovenbouw) of boeken lenen. De mediatheek beschikt over een paar honderd boeken en diverse abonnementen op verschillende (vak)tijdschriften. Daarnaast staat er ook een kopieermachine ter beschikking voor de leerlingen; zij kunnen met een kopieerkaart (tegen betaling) hier gebruik van maken.

De collegezaal is het grootste lokaal van de school; hier kunnen 60 leerlingen zitten. Deze zaal wordt vooral gebruikt voor het afnemen van proefwerken en schoolexamens (bovenbouw). De tafels en stoelen staan dan ook altijd uit elkaar opgesteld. Op dezelfde gang is ook ons stiltecentrum te vinden. Deze ruimte is beschikbaar voor alle leerlingen die zich even van de drukte willen onttrekken voor een moment van bezinning. 

         

Het Sint-Maartenscollege beschikt over een eigen fietsenstalling. Deze fietsenstalling heeft een omheining en wordt beheerd door Biesieklette b.v. De fietsenstalling beschikt over voldoende stallingplekken waardoor alle fietsen van de school er in passen. Voor de brugklassers is er een speciaal vak gereserveerd waardoor zij niet de hoge plekken in de stalling hoeven te gebruiken.

Leerlingen komen de school binnen via de fietsenstalling. Wanneer zij eenmaal binnen, zijn hangt daar het roosterbord met de eventuele wijzigingen voor die dag. Het rooster is overigens ook via de website van de school te zien. Bij binnenkomst komen alle leerlingen langs de conciërge. Hier moeten te laat briefjes worden gehaald door leerlingen die te laat in de les arriveren. Deze leerlingen moeten dan overigens de volgende dag om 08.00 uur op school zijn.

         
Weekagenda

 

maandag 15 september
- 4 mavo 08.30-12.50 uur: instroomexamen
  KV2 (lokaal 004)
- 2e klas 19.00-20.30 uur: ouderavond
- 3e klas 20.00-21.30 uur: ouderavond  


dinsdag 16 september
- SCHOOLFOTOGRAAF (zie roosterbord)
- 4 havo 19.30-21.30 uur: ouderavond
  met mentor en decaan
- 5 havo 20.30-22.30 uur: ouderavond
  met mentor en decaan

woensdag 17 september
SCHOOLFOTOGRAAF (zie roosterbord)
- 3T1: excursie Ieper (Eerste Wereldoorlog /
  war poetry)

donderdag 18 september

- 3T1: excursie Ieper (Eerste Wereldoorlog /
  war poetry)


vrijdag 19 september
- 4 mavo 12.05-14.55 uur: sectorwerkstuk
  in de mediatheek en de computerlokalen

- 15.30-16.30 uur: MAS-markt, Maartenshal
  (maatschappelijke stage)