Inloggen    |   contact  
Menu

Lustrum 2010

Op zaterdag 18 juni 2011
werd ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van het Sint-Maartenscollege op school een reünie in twee delen georganiseerd: leerlingen van de examenjaren 1961 tot en met 1985 waren welkom van 13.30-15.30 uur, leerlingen van de examenjaren 1986 tot en met 2010 van 15.30-17.30 uur. 

Foto's van de reünie kunt u nabestellen bij Ron Burgering Fotografie v.o.f. via de website www.burfo.nl. Onder 'Bekijk hier uw foto's' aldaar kunt u de gebruikersnaam SXV invullen en het wachtwoord 042.  


         


Lustrumactiviteiten

Lustrum 2011: sportdagen en Drievliet  
In het kader van het 11e lustrum van het Sint-Maartenscollege organiseerden de docenten lichamelijke opvoeding op donderdag 9 en vrijdag 10 juni speciale sportdagen op de sport-velden van Forum Sport en Cartouche. De leerlingen speelden hockey, voetbal en softbal, veelal begeleid door de docenten van wie zij anders les zouden hebben.
Op donderdag 9 juni sportten de klassen 4 en 5 en 3A1 en 3A2 , op vrijdag 10 juni waren de brugklassen, 3 MAVO, 3 HAVO en 3 gymnasium aan de beurt. 
Leerlingen en leraren werden telkens om 09.00 uur op het veld verwacht, het toernooi begon op beide dagen om 09.30 uur en duurt tot 14.30 uur.
De tweede klassen, 3T1 en 4T1 vermaakten zich op 10 juni in Drievliet. 

velden Cartouche: Van Ruysdaellaan 3A, Leidschendam
velden Forum Sport: Voetbalpark 't Loo, Prins Bernhardlaan 242, Voorburg
Familiepark Drievliet: Jan Thijssenweg 16, Den Haag


  
Lustrum Lipdub
Ter gelegenheid van het 11de lustrum maakten tientallen enthousiaste leerlingen en docenten een eigentijdse lipdub, te vinden op YouTube.
Tijdens een uitwisseling met een school voor voortgezet onderwijs in het Spaanse El Morell hadden leerlingen en docenten van 4VWO al geoefend met het maken van een lipdub. Klik hier voor de uitwisselingslipdub van het Institut d'Educaió Secundària del Morell en het Sint-Maartenscollege, uit 2010.


  
Kaarslichtconcert op 7 en 9 december a.s.

Dit jaar waren er vanwege het lustrum twee uitvoeringen van het jaarlijkse Kaarslichtconcert, op dinsdag 7 en donderdag 9 december, in de aula van onze school.

Op deze avonden traden grote talenten uit het verleden op, maar was er ook nieuw talent te bewonderen.

Voor meer informatie klikt u hier.
 

  
Fancy Fair en sponsorloop
Op vrijdag 12 november werd, in het kader van het lustrum, de Maartensviering, een Fancy Fair en de jaarlijkse sponsorloop gehouden. Door middel van deze activiteiten werd er weer veel geld opgehaald voor het goede doel. Vanwege het lustrumjaar zullen er dit jaar drie goede doelen zijn in plaats van een. We steunen een school op Curaçao (powerpoint), in Kenia (informatieblad) en een jongerenproject in Guatemala (website).  De diverse activiteiten zoals een veiling, taart gooien op leraren, de rodeo-stier en de modeshow door docenten waren een groot succes. Aansluitend werd buiten de jaarlijkse sponsorloop gehouden (4 rondjes rondom de school). Bij de jongens was Duncan Postel (3T) de snelste, bij de meisjes ging de eer naar Faye Lazet (B2). Voorafgaand aan deze middag was er al €3200.- binnen voor de goede doelen (vanwege het Groot Maartensdictee). Binnenkort zal duidelijk worden wat deze middag heeft opgeleverd. Klikt u hier voor de overweging en het programmaboekje van de bovenbouw.

's Avonds werd het eerste schoolfeest van dit jaar gehouden in Locomotion. Het thema was 'glitter and glamour' en daar hadden heel veel leerlingen werk van gemaakt. In een volle discotheek werd deze bijzondere 'Maartensdag' op feestelijke wijze afgesloten.

        

  
Het Groot Maartensdictee
Op vrijdag 15 oktober werd, in het kader van het lustrum, het Groot Maartensdictee afgenomen. Alle leerlingen schreven tijdens het zesde en zevende uur het dictee. Voor een selecte groep (VIP-)leerlingen nam musicalster en oud-leerling Sophia Wezer het dictee in de aula af. Deze 55 leerlingen hadden het meeste geld opgebracht voor het goede doel. De winnaar van het eerste Groot Maartens Dictee is Simone de Wilde geworden. 

               


Drievliet
Op woensdag 29 september jl. werd de eerste grote lustrumactiviteit van dit jaar gehouden. Bijna alle leerlingen (de tweede klassen waren op zeilkamp en 3T zat in Ieper) brachten een bezoek aan familiepark Drievliet in Rijswijk. Mede dankzij het mooie weer en de instelling van de leerlingen werd het een geslaagde dag. Voor meer foto's van deze dag klikt u links in het menu op 'lustrumfoto's'.

    
                  

Het Sint-Maartenscollege bestaat 55 jaar
Het schooljaar 2010-2011 is begonnen en het gaat een bijzonder jaar worden. Het Sint-Maartenscollege bestaat namelijk 55 jaar en dat laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. Vanwege dit elfde lustrum zullen er gedurende het schooljaar veel (extra) activiteiten worden georganiseerd voor alle leerlingen. Ook zullen bepaalde jaarlijkse activiteiten in het teken komen te staan van het lustrum. In de eerste (mentor)les ontvingen alle leerlingen het (gele) lustrumboekje met daarin een vooruitblik op het programma van dit schooljaar. 

Voor het lustrumjaar is het thema 'grensverleggend' gekozen. Dit jaar zullen sommige klassen uiteraard weer op buitenlandse reis / excursie gaan. Daarnaast zullen er ook op school extra activiteiten georganiseerd om 'grensverleggend' bezig te zijn. Enkele voorbeelden zijn het schooldictee, de sponsorloop met fancy fair, de verkiezing van het 'talent van het jaar' en de themadag voor het Gymnasium.

Op dinsdag 24 augustus jl. werd het lustrumjaar officieel geopend door scheidend conrector W.J. Groenevelt. Hij neemt eind september, na veertig jaar dienstverband, afscheid als conrector van het Sint-Maartenscollege. Gelukkig blijft hij dit schooljaar nog wiskunde geven in 6 VWO. Tijdens de opening werd het speciale lustrumlogo (het bekende logo met als aanvulling 55 jaar) onthuld. 

Wij wensen iedereen een goed en geslaagd lustrumjaar toe!