Inloggen    |   contact  
Menu

Contact

      Sint-Maartenscollege
      Aart van der Leeuwkade 14 
      2274 KX  VOORBURG
      tel:  070 - 386 72 72
      fax: 070 - 387 72 75
      e-mail voor absentie leerlingen:
      absentie@st-maartenscollege.nl
      e-mail school (administratie):

     info@st-maartenscollege.nl
     e-mail website (P.N. van der Burg):
     vdb@st-maartenscollege.nl             

  Gezonde kantine

 

Internationalisering
 
De wereld van onze leerlingen in het voortgezet onderwijs wordt steeds kleiner. Grenzen vervagen en de leerlingen communiceren steeds vaker met leeftijdsgenoten in het buitenland. E-mail, SMS en andere praatgroepen via het internet zijn communicatiemiddelen die niet meer weg te denken zijn uit onze samenleving. Europa komt steeds dichterbij. Ook zijn er meer onderwijsuitwisselingsprojecten, scholingskansen en arbeidskansen in het buitenland.

Op het Maartenscollege spelen wij op deze ontwikkelingen in d.m.v. ons internationaliseringsproject. Binnen dit project werken de leerlingen van het Maartens samen met leerlingen van onze partnerscholen uit het buitenland. In 4 vwo gaan de leerlingen op uitwisselingsproject met scholen uit andere landen. De partnerscholen liggen in Oostenrijk, Slovenië en Spanje. In november gaan onze leerlingen naar een van deze scholen. Zij verblijven in het huis van hun ‘partnerleerling’. In maart komen de leerlingen vanuit de andere landen naar Nederland toe; zij verblijven dan ook weer bij dezelfde leerlingen in huis. Het project draait om de Europese Unie en het omgaan met andere culturen. Daarnaast is het spreken van een andere taal (vooral Engels) noodzakelijk in deze week.


In de Engelse taal overleggen de leerlingen over het project ‘Europe in the past, now and the future’. Binnen het project werken zij een onderdeel uit in kleinere groepen. Het resultaat van deze samenwerking moet gepresenteerd worden op de slotavond. Op de slotavond presenteren de leerlingen in het Engels hun werkstukken in de vorm van toneelstukken, liedjes, video’s, tekeningen, muurkranten, powerpointpresentaties aan een gemêleerd publiek van ouders, broers en zussen, docenten en andere belangstellenden.

         
Weekagenda


vrijdag 19 oktober

- Internationalisering 4V (extern)

- 15.00 uur: Open Podium muziek


maandag 22 oktober t/m

vrijdag 26 oktober 
herfstvakantie

maandag 29 oktober

- huiswerkvrij


dinsdag 30 oktober

- studiemiddag; leerlingen na het

  5e uur vrij

woensdag 31 oktober
-

donderdag 1 november

- 09.20 - 12.00 uur: 4 mavo PWS 

vrijdag 2 november
- 19.30 - 21.00 uur: uitreiking IB
   diploma (ex-leerlingen 6 tvwo)


- GPW week 2 onder- en bovenbouwzaterdag 20 januari 

- 09.30 - 13.30 uur: Open school

vrijdag 16 februari

- 5H/6V herkansingen SE II

vrijdag 16 februari

- 5H/6V herkansingen SE II

vrijdag 9 maart

- publicatie rooster tafeltjesavonden