Inloggen    |   contact  
Menu

Contact

      Sint-Maartenscollege
      Aart van der Leeuwkade 14 
      2274 KX  VOORBURG
      tel:  070 - 386 72 72
      fax: 070 - 387 72 75
      e-mail voor absentie leerlingen:
      absentie@st-maartenscollege.nl
      e-mail school (administratie):

     info@st-maartenscollege.nl
     e-mail website (P.N. van der Burg):
     vdb@st-maartenscollege.nl             

  Gezonde kantine

 

School » Gebouw
Gebouw

Het Sint-Maartenscollege is gevestigd in één gebouw aan de Aart van der Leeuwkade 14 in Voorburg. De school is gelegen in een woonwijk in de buurt van het Koningin Julianaplein (winkelcentrum). 

         

Het gebouw bestaat uit een lange en een korte vleugel van drie verdiepingen, een vleugel met praktijklokalen verdeeld over twee verdiepingen en een lange (nieuwbouw)vleugel van twee verdiepingen. In het gebouw zijn 38 lokalen, 7 praktijklokalen, 2 computerlokalen, 2 gymzalen een mediatheek en een grote collegezaal (60 personen) te vinden. Daarnaast heeft het Sint-Maartenscollege de beschikking over een sporthal; de Maartenshal staat op eigen terrein achter de school. Deze sporthal heeft de afmeting van twee reguliere gymlokalen. Op het schoolplein is ook nog een vrijstaande kapel te vinden die dienst doet als muzieklokaal, waardoor er ook naar hartenlust muziek gemaakt kan worden zonder dat het anderen stoort.


De centrale ruimte in de school is de aula. In de aula staan rijen met tafels en stoelen waaraan je kunt eten (pauzes) en werken (tussenuren). In de aula bevindt zich ook het professionele toneel van de school. Hierop worden jaarlijks grote toneelvoorstellingen gehouden. De Maartens-, Kerst-, Paas- en Slotvieringen vinden ook in de aula plaats (zie verder onder het kopje buitenschoolse activiteiten).


    

Naast de aula vinden we de kantine. Ook hier staan tafels en stoelen, maar deze zijn alleen bedoeld om aan te eten. In de kantine is een cateringservice van de firma Van Leeuwen gevestigd. Daarnaast zijn hier ook diverse automaten (snoep, fris) en een tafelvoetbalspel te vinden.


In een gemiddeld lokaal staan de bankjes in drie rijen van twee. Voorin de klas hangt vaak een ‘white board of een ‘smart board’, maar soms ook nog een krijtbord. De vakken tekenen en handvaardigheid beschikken over praktijklokalen die een groepsopstelling hebben.


         

De twee computerlokalen van de school zijn vaak in gebruik voor lessen informatiekunde of informatica. Af en toe gebruiken andere vakken ook een computerlokaal. Er zijn diverse laptopkarren, waarin 30 chromebooks klaarstaan voor gebruik in de klas. De mediatheek van de school heeft de beschikking over 70 computers om zelfstandig aan te werken. In de mediatheek kunnen leerlingen zelfstandig werken in tussenuren (vooral bovenbouw) of boeken lenen. De mediatheek beschikt over een paar honderd boeken en diverse abonnementen op verschillende (vak)tijdschriften. Daarnaast staat er ook een kopieermachine ter beschikking voor de leerlingen; zij kunnen hier met een kopieerkaart (tegen betaling) gebruik van maken.


De collegezaal is het grootste lokaal van de school; hier kunnen 60 leerlingen zitten. Deze zaal wordt vooral gebruikt voor het afnemen van proefwerken en schoolexamens (bovenbouw). De tafels en stoelen staan dan ook altijd uit elkaar opgesteld. Op dezelfde gang is ook ons stiltecentrum te vinden. Deze ruimte is beschikbaar voor alle leerlingen die zich even van de drukte willen onttrekken voor een moment van bezinning. 

         

Het Sint-Maartenscollege beschikt over een eigen fietsenstalling. Deze fietsenstalling heeft een omheining en wordt beheerd door Biesieklette b.v. Voor de brugklassers is er een speciaal vak gereserveerd waardoor zij niet de hoge plekken in de stalling hoeven te gebruiken. Op het schoolplein is in 2015 een uitbreiding van de fietsenstalling gerealiseerd.


Leerlingen komen de school binnen via de fietsenstalling aan de Marcellus Emantslaan of via het schoolpein aan de Aart van der Leeuwkade. Bij binnenkomst komen alle leerlingen langs de conciërge. Hier moeten te laat briefjes worden gehaald door leerlingen die te laat in de les arriveren. Deze leerlingen moeten dan overigens de volgende dag om 08.00 uur op school zijn. 


         
Weekagenda

Zomervakantie 

(tot en met 1 september)


vrijdag 30 augustus

- boeken ophalen (brugklas t/m

  derde klas)

- 16.00 uur: publicatie roosters

   tweede klas en hoger


maandag 2 september

- boeken ophalen bovenbouw

  (alleen in de ochtend)

- 10.00 - 11.00 uur: roosterspreekuur

   voor bovenbouwleerlingen

- 15.00 - 21.00 uur: studiedag voor het 

   personeel


dinsdag 3 september

- brugklasintroductiedag

   (alle andere leerlingen vrij)

woensdag 4 september

- 08.45 - 09.45 uur: openingsviering

   in de Sint Martinuskerk

- 10.10 uur: mentoruur (hele school)

- 11.15 uur: aanvang reguliere lessen


donderdag 5 september

-


vrijdag 6 september

-


- GPW week 2 onder- en bovenbouwzaterdag 20 januari 

- 09.30 - 13.30 uur: Open school

vrijdag 16 februari

- 5H/6V herkansingen SE II

vrijdag 16 februari

- 5H/6V herkansingen SE II

vrijdag 9 maart

- publicatie rooster tafeltjesavonden