Inloggen    |   contact  
Menu

Contact

      Sint-Maartenscollege
      Aart van der Leeuwkade 14 
      2274 KX  VOORBURG
      tel:  070 - 386 72 72
      fax: 070 - 387 72 75
      e-mail voor absentie leerlingen:
      absentie@st-maartenscollege.nl
      e-mail school (administratie):

     info@st-maartenscollege.nl
     e-mail website (P.N. van der Burg):
     vdb@st-maartenscollege.nl             

  Gezonde kantine

 

HuiswerkbegeleidingSamenwerking Sint-Maartenscollege en Lyceo 
Op het Sint-Maartenscollege biedt Lyceo binnen de muren van school huiswerkbegeleiding en bijles aan. Deze begeleiding is voor alle leerlingen van alle niveaus en jaarlagen van het Sint-Maartenscollege. De huiswerkbegeleiding en bijlessen starten in de eerste schoolweek na de zomervakantie. 
 
Even voorstellen… 
Mijn naam is Marloes de Koning en ik ben werkzaam als vestigingscoördinator bij Lyceo op het Sint-Maartenscollege. Ik vind het belangrijk om leerlingen op een positieve manier te stimuleren, waardoor zij zich kunnen ontwikkelen. We bouwen aan structuur, zelfstandigheid en plezier in het leren. Daarnaast onderhoud ik graag veel contact met de ouders en de school om de voortgang goed te kunnen blijven monitoren. Zo proberen we samen uw kind op weg te helpen in zijn schoolcarrière en hen voor te bereiden op de toekomst. Ik ontmoet u graag op één van de ouderavonden die vanuit de school worden georganiseerd, maar u kunt uiteraard ook langskomen of een afspraak met mij maken.
 
Effectiever huiswerk maken 
Vindt uw kind het lastig om het schoolwerk in de plannen naast alle andere activiteiten? Kan uw kind zich thuis maar moeilijk concentreren? Of beschikt uw kind nog niet over de juiste studievaardigheden? Wij kunnen daarbij helpen! Tijdens onze huiswerkbegeleiding wordt de nadruk gelegd op het aanleren van de juiste studievaardigheden, het leren plannen van het huiswerk, de voorbereiding van de toetsen, het overhoren van leerwerk en het zelfstandig leren werken. We werken altijd in kleine groepen, zodat uw kind de aandacht krijgt die het nodig heeft. Wij houden de voortgang van uw kind bij en bespreken die met u. Zo weet u precies wat het effect van de begeleiding is. Lyceo biedt drie, vier of vijf dagen per week huiswerkbegeleiding aan van 14.00 tot 17.30 uur. Dagen en tijden uiteraard in overleg. 
 
Moeilijke vakken worden weer leuk met bijles 
Heeft uw kind moeite met een bepaald schoolvak of loopt uw kind achter met de lesstof? Te lage cijfers kunnen dan het gevolg zijn. Dan zijn bijlessen wat voor uw kind! Tijdens de bijlessen wordt individuele aandacht geschonken aan dat vak waar uw kind moeite mee heeft. Dit doen we in een aparte ruimte op school, zonder afleiding. 
 
Toetsweek Opvangklas 
Moeite met het leren tijden de toetsweken?  Tijdens de toetsweken op het Sint-Maartenscollege organiseren wij de Toetsweek Opvangklas. Hier kunnen leerlingen onder toezicht in alle rust zich voorbereiden op de proefwerken. Tijdens deze opvangklas wordt het maakwerk niet gecontroleerd en het leerwerk alleen overhoord wanneer de leerling hier naar vraagt. 
 
Meer informatie? Voor meer informatie over huiswerkbegeleiding en bijles kunt u bij mij terecht. U kunt mij telefonisch bereiken op: 06-11331925 en per e-mail via: marloes.dekoning@lyceo.nl.
 
Op https://www.lyceo.nl/lyceo-voorburg-sint-maartenscollege/ kunt u uiteraard ook meer informatie vinden.
Examentrainingen ter voorbereiding op het CSE

Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de (school)examens, bieden wij de mogelijkheid om een extra examentraining te volgen. Wij zijn daarom een samenwerking aangegaan met Lyceo. Dit zorgt ervoor dat de examentrainingen plaatsvinden op het Segbroek College, locatie Klaverstraat en worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief. 


Direct inschrijven
Inschrijvingen voor één of meerdere examentrainingen kan via www.lyceo.nl/sintmaartens. Wij raden u van harte aan om niet te lang te wachten met inschrijven zodat u verzekerd bent van een plek.


Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de examentrainingen of over Lyceo? Neem dan contact op met Lyceo door te bellen naar 071-79 000 40 of kijk op www.lyceo.nl.
Weekagenda


maandag 20 mei

- CSE 4M/5H/6V


dinsdag 21 mei

- CSE 4M/5H/6V

woensdag 22 mei

- CSE 5H/6V (laatste dag)

- 19.30 - 20.30 uur: informatieavond

  over het gymnasium (voor leerlingen 

  en hun ouders uit 1HA, 1G en 1T)

  

donderdag 23 mei

- 13.20 - 17.00 uur: studiemiddag voor 

   TTO-docenten


vrijdag 24 mei

- 15.00 - 17.00 uur: Open podium (kantine)

- GPW week 2 onder- en bovenbouwzaterdag 20 januari 

- 09.30 - 13.30 uur: Open school

vrijdag 16 februari

- 5H/6V herkansingen SE II

vrijdag 16 februari

- 5H/6V herkansingen SE II

vrijdag 9 maart

- publicatie rooster tafeltjesavonden