Inloggen    |   contact  
Menu

Contact

      Sint-Maartenscollege
      Aart van der Leeuwkade 14 
      2274 KX  VOORBURG
      tel:  070 - 386 72 72
      fax: 070 - 387 72 75
      e-mail voor absentie leerlingen:
      absentie@st-maartenscollege.nl
      e-mail school (administratie):

     info@st-maartenscollege.nl
     e-mail website (P.N. van der Burg):
     vdb@st-maartenscollege.nl             

  Gezonde kantine

 

Buitenschoolse activiteiten
 
Naast de reguliere lessen, de projecten en excursies en de buitenlandse reizen doet het Sint-Maartenscollege ook nog veel andere dingen. Er is een techniekclub, een schaakclub, de toneeltechniekclub en er zijn diverse schoolbandjes. Deze bandjes geven een keer per jaar (BANDstand) een opvoering voor alle liefhebbers van (pop)muziek. Voor liefhebbers van klassieke muziek is er het jaarlijkse Kaarslichtconcert. 

De sectie Lichamelijke Opvoeding van het Sint-Maartenscollege werkt al jaren samen met andere scholen uit de regio Leidschendam-Voorburg. In zogenaamde Interscolaire sporttoernooien gaan deze scholen vijf keer per jaar de strijd aan met elkaar.   

         
Excursies

Naast de projecten die eerder al genoemd zijn krijgen de leerlingen op het Sint-Maartenscollege in de verschillende klassen ook nog te maken met andere (kleinere) excursies:

Archeon: De TVWO en de VWO-Gym brugklassen brengen in november een bezoek aan het Archeon. Deze excursie sluit aan bij het project Romeinen in Voorburg en is een aanvulling op de lessen ‘Klassieken’. In deze lessen maken de leerlingen kennis met de oude klassieke talen Latijn en Grieks en leren zij het een en ander over de Griekse mythologie.  

York: Aan het eind van de brugklas gaat de TVWO-groep drie dagen naar Engeland. Zij brengen een bezoek aan de middeleeuwse stad York en maken zo kennis met de Britse cultuur. De overtocht met de boot is een onvergetelijke ervaring. Het bezoek aan de stad York is de eerste in een reeks buitenlandse activiteiten van de TVWO-leerlingen. Dit project valt op dezelfde dagen als het Bruggeproject voor de overige brugklassers.

Museum Valkhof: In 2 Gymnasium brengen de leerlingen een bezoek aan het museum Valkhof in Nijmegen. In het kader van de Klassieken (taal en cultuur) brengen zij een bezoek aan dit museum dat in het teken staat van de Grieks-Romeinse cultuur.

Ieper (TVWO): Aan het begin van de derde klas TVWO brengen de leerlingen en driedaags bezoek aan de Belgische stad Ieper. Bij deze excursie staan de vakken Engels en geschiedenis centraal. Bij geschiedenis draait het om de Eerste Wereldoorlog; bij Ieper zijn immers nog alle sporen daarvan (loopgraven etc.) te vinden. Het vak Engels schenkt aandacht aan literatuur rondom deze Eerste Wereldoorlog. De leerlingen brengen een bezoek aan de loopgraven, de bunkers en diverse musea.

Gedragsproject Blijdorp: In de week voor de meivakantie brengen alle derde klassen een bezoek aan de dierentuin Blijdorp. Vanuit het vak biologie moeten de leerlingen het gedrag van een aantal dieren onderzoeken. Hierdoor leren de leerlingen gericht te kijken naar bepaalde kenmerken en die ook te verwerken in hun verslag. Daarnaast maken zij tekeningen/foto’s van bepaalde dieren waardoor ze bepaalde eigenschappen/gedragingen later nog verder kunnen uitwerken.

Londen: In de derde klas brengt de TVWO klas ook nog een bezoek aan Londen. Deze meerdaagse excursie staat in het teken van de Britse cultuur en de spreekvaardigheid. Bezoeken aan een musical op ‘West End’ en diverse musea zijn onderdeel van het gevarieerde programma.

HAVO/VWO-wendagen: Aan het begin van 4 HAVO en 4 VWO maken de leerlingen kennis met de bovenbouw. Zij krijgen informatie over de veranderingen in de bovenbouw, de profielen en de studielasturen. Daarnaast gaan zij met elkaar (nieuwe klassen vanwege de profielen en clusters) de strijd aan op een survivalparcours. Aan het einde van deze twee dagen is er een afsluitende barbeque en zijn de leerlingen 'officieel' bovenbouwleerlingen geworden. 

Bezoek rechtbank: Bij het vak maatschappijleer brengen de leerlingen van 4 HAVO en 4 VWO een bezoek aan een rechtbank. Zij volgen hier de procedures binnen een rechtzaak en bekijken de verdediging en de uitspraak van de rechter.

Bezoek Tweede Kamer: Bij het vak maatschappijleer brengen de leerlingen van 4 HAVO en 4 VWO ook een bezoek aan de Tweede Kamer. Hier krijgen zij voorlichting over het parlement, de wetgeving en de geschiedenis van de staatsinrichting in Nederland.

Museumbezoek Tekenen: Bij het vak Tekenen gaan de eindexamenkandidaten uit 5 HAVO en 6 VWO jaarlijks naar diverse musea. De laatste jaren staan het Museum Boijmans van Beuningen (Rotterdam) en Museum De Pont (Tilburg) centraal. Wanneer het Stedelijk Museum (Amsterdam) weer open gaat zal dit museum ook weer opgenomen worden in deze excursie.
Weekagenda

maandag 18 november

-


dinsdag 19 november

- verkort rooster i.v.m. laatste

   sessie schoolplantraject


woensdag 20 november

- 08.30 - 12.00 uur: 5 havo PWS

- 12.05 - 15.45 uur: 6 vwo PWS


donderdag 21 november

- 08.30 - 10.55 uur: 4 mavo PWS


vrijdag 22 november

-
maandag 25 november

- 4M SE3


dinsdag 26 november

- 4M SE3


woensdag 27 november

- 4M SE3

- 3GT afname ECCT

  (European Exams)


donderdag 28 november

- 4M SE3

- 3GT afname ECCT

  (European Exams)


vrijdag 29 november

- 4M SE3

- 3V bezoek aan de TU Delft

- 3GT afname ECCT

  (European Exams)

- 15.00 - 17.30 uur: open podium


zaterdag 30 november

- 5H speaking exam Cambridge

  - GPW week 2 onder- en bovenbouwzaterdag 20 januari 

- 09.30 - 13.30 uur: Open school

vrijdag 16 februari

- 5H/6V herkansingen SE II

vrijdag 16 februari

- 5H/6V herkansingen SE II

vrijdag 9 maart

- publicatie rooster tafeltjesavonden