Inloggen    |   contact  
Menu

Contact

      Sint-Maartenscollege
      Aart van der Leeuwkade 14 
      2274 KX  VOORBURG
      tel:  070 - 386 72 72
      fax: 070 - 387 72 75
      e-mail voor absentie leerlingen:
      absentie@st-maartenscollege.nl
      e-mail school (administratie):

     info@st-maartenscollege.nl
     e-mail website (P.N. van der Burg):
     vdb@st-maartenscollege.nl             

  Gezonde kantine

 

Welkom » Groep8 » Gebouw
Gebouw

Het Sint-Maartenscollege is gevestigd in één gebouw aan de Aart van der Leeuwkade 14 in Voorburg. De school is gelegen in een woonwijk in de buurt van het Koningin Julianaplein (winkelcentrum). 

         

Het gebouw bestaat uit een lange en een korte vleugel van drie verdiepingen, een vleugel met praktijklokalen verdeeld over twee verdiepingen en een lange (nieuwbouw)vleugel van twee verdiepingen. In het gebouw zijn 38 lokalen, 7 praktijklokalen, 2 computerlokalen, 2 gymzalen een studieruimte en een grote collegezaal te vinden. Daarnaast heeft het Sint-Maartenscollege, samen met het Gymnasium Novum, de beschikking over een sporthal; de Novum-Maartenshal staat op eigen terrein achter de school. Op het schoolplein is ook nog een vrijstaande kapel te vinden die dienst doet als muzieklokaal, waardoor er ook naar hartenlust muziek gemaakt kan worden zonder dat het anderen stoort.


De centrale ruimte in de school is de aula. In de aula staan rijen met tafels en stoelen waaraan je kunt eten (pauzes) en werken (tussenuren). In de aula bevindt zich ook het professionele toneel van de school. Hierop worden jaarlijks grote toneelvoorstellingen gehouden. De Maartens-, Kerst-, Paas- en Slotvieringen vinden ook in de aula plaats (zie verder onder het kopje buitenschoolse activiteiten).


    

Naast de aula vinden we de kantine. Ook hier staan tafels en stoelen, maar deze zijn alleen bedoeld om aan te eten. In de kantine is een cateringservice van de firma Van Leeuwen gevestigd. 


In een gemiddeld lokaal staan de bankjes in drie rijen van twee. Voorin de klas hangt vaak een ‘white board of een ‘smart board’. De vakken tekenen en handvaardigheid beschikken over praktijklokalen die een groepsopstelling hebben.


         

De twee computerlokalen van de school zijn vaak in gebruik voor lessen informatiekunde of informatica. Af en toe gebruiken andere vakken ook een computerlokaal. Er zijn diverse laptopkarren, waarin 30 chromebooks klaarstaan voor gebruik in de klas. De studieruimte van de school heeft de beschikking over 70 computers om zelfstandig aan te werken. In de studieruimte kunnen leerlingen zelfstandig werken in tussenuren (vooral bovenbouw) of boeken lenen. De studieruimte beschikt over een paar honderd boeken en diverse abonnementen op verschillende (vak)tijdschriften. Daarnaast staat er ook een kopieermachine ter beschikking voor de leerlingen; zij kunnen hier met een kopieerkaart (tegen betaling) gebruik van maken.


De collegezaal is het grootste lokaal van de school; hier kunnen 60 leerlingen zitten. Deze zaal wordt vooral gebruikt voor het afnemen van proefwerken en schoolexamens (bovenbouw). Op dezelfde gang is ook ons stiltecentrum te vinden. Deze ruimte is beschikbaar voor alle leerlingen die zich even van de drukte willen onttrekken voor een moment van bezinning. 

         

Het Sint-Maartenscollege beschikt over een eigen fietsenstalling. Deze fietsenstalling heeft een omheining en cameratoezicht. Voor de brugklassers is er een speciaal vak gereserveerd waardoor zij niet de hoge plekken in de stalling hoeven te gebruiken.


Leerlingen komen de school binnen via de fietsenstalling aan de Marcellus Emantslaan of via het schoolpein aan de Aart van der Leeuwkade. Bij binnenkomst komen alle leerlingen langs de conciërge. Hier moeten te laat briefjes worden gehaald door leerlingen die te laat in de les arriveren. Deze leerlingen moeten dan overigens de volgende dag om 08.00 uur op school zijn. 


         
Weekagenda

maandag 18 november

-


dinsdag 19 november

- verkort rooster i.v.m. laatste

   sessie schoolplantraject


woensdag 20 november

- 08.30 - 12.00 uur: 5 havo PWS

- 12.05 - 15.45 uur: 6 vwo PWS


donderdag 21 november

- 08.30 - 10.55 uur: 4 mavo PWS


vrijdag 22 november

-
maandag 25 november

- 4M SE3


dinsdag 26 november

- 4M SE3


woensdag 27 november

- 4M SE3

- 3GT afname ECCT

  (European Exams)


donderdag 28 november

- 4M SE3

- 3GT afname ECCT

  (European Exams)


vrijdag 29 november

- 4M SE3

- 3V bezoek aan de TU Delft

- 3GT afname ECCT

  (European Exams)

- 15.00 - 17.30 uur: open podium


zaterdag 30 november

- 5H speaking exam Cambridge

  - GPW week 2 onder- en bovenbouwzaterdag 20 januari 

- 09.30 - 13.30 uur: Open school

vrijdag 16 februari

- 5H/6V herkansingen SE II

vrijdag 16 februari

- 5H/6V herkansingen SE II

vrijdag 9 maart

- publicatie rooster tafeltjesavonden