Huiswerkbegeleiding


Huiswerkbegeleiding en bijles op het Sint-Maartenscollege
Moeite met huiswerk? Extra ondersteuning na schooltijd nodig? Lector Studiebegeleiding helpt! Lector Studiebegeleiding biedt dagelijks huiswerkbegeleiding en bijles op het Sint-Maartenscollege, voor leerlingen die daar behoefte aan hebben.

Dit kan om verschillende redenen zijn, zoals:
- Moeite met organiseren, plannen en vooruit werken
- Vakinhoudelijke problematiek, achterstanden
- Verkeerde aanpak en leermethodiek
- Thuis geen goede werkplek, teveel afleiding
- Weinig motivatie en discipline
- Specifieke leer- of gedragsproblematiek (zoals dyslexie, faalangst of ADHD)

Tijdens de huiswerkbegeleiding werkt elke deelnemer volgens een persoonlijke dagplanning met zijn of haar studiebegeleider. De studiebegeleiders van Lector geven uitleg en oefening, overhoren en zorgen voor een prettige en productieve werksfeer.

Naast het maken en leren van het huiswerk voor de volgende schooldag wordt er voorbereid op overhoringen, en indien noodzakelijk extra gewerkt aan achterstanden. Daarnaast is er veel aandacht voor gestructureerd werken, leermethodiek, motivatie en zelfvertrouwen.

De huiswerkbegeleiding op het Sint-Maartenscollege vindt op schooldagen plaats van 14:00 uur tot 17:30 uur, en is bestemd voor leerlingen uit klas 1 tot en met 3. Leerlingen uit klas 4 tot en met 6 kunnen terecht bij de losse vestiging van Lector Studiebegeleiding aan de Koningin Wilhelminalaan 471C in Voorburg, op slechts een paar minuten fietsen van de school. Deze vestiging is geopend van 14:00 uur tot 18:00 uur.

Lector Studiebegeleiding hanteert voor leerlingen van het Sint-Maartenscollege die op school huiswerkbegeleiding volgen aangepaste tarieven. Deze vindt u op de website: www.lectorstudiebegeleiding.nl. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met mevrouw Nieuwenburg van Lector Studiebegeleiding via e-mail: marieke.nieuwenburg@lyceo.nl