Wat leuk dat je interesse hebt in onze school. In het menu kun je meer informatie vinden over het Sint-Maartenscollege en over het aanmelden voor de brugklas (desktop links / smartphone bovenaan).

Om het Sint-Maartenscollege nog verder te leren kennen zijn hier diverse informatiepagina's te vinden. Wij geven u graag meer informatie over de 
aanmelding van uw zoon/dochter. Er is bij ons ook de mogelijkheid om voor tweetalig vwo te kiezen. Neem ook een kijkje op de pagina's met informatie over ons onderwijs, een schooldag in de brugklas en het gebouw.  Ook zijn er diverse informatiefilmpjes te bekijken. 


Programma werving 


De wervingsperiode voor het schooljaar 2023-2024 is voorbij. Leerlingen uit groep 8 kunnen zich vanaf zaterdag 11 februari tot en met vrijdag 24 februari aanmelden voor de brugklas in schooljaar 2023-2024. Zij ontvangen op 5 april (digitaal in OT) of 6 april (per reguliere post) bericht over de plaatsing. Wervingsactiviteiten uit het verleden:

Open school

zaterdag 14 januari, 09.30 - 12.30 uur
- voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders/verzorgers: vakpresentaties en demonstraties in de lokalen, activiteiten per vak en een informatiemarkt in de aula. Docenten en leden van de schoolleiding beantwoorden al uw vragen.
- het maakt niet uit op welk tijdstip u binnenkomt. Het is een doorlopend programma tussen 09.30 en 12.30 uur. Waarschijnlijk heeft u 1,5 uur nodig om alles mee te kunnen maken.
- aanmelden voor de open school is niet nodig

Rondleidingen voor leerlingen van groep 8 en (max.) één ouder/verzorger (aanmelden vanaf 9 december)
Tussen maandag 16 januari en woensdag 1 februari worden er op diverse dagen om 15.45 uur rondleidingen door de school georganiseerd. Deze rondleiding duurt ongeveer 60 minuten. Voor aanmelding kunt u vanaf 9 december contact opnemen met de administratie van de school via 070-3867272. 
Let op: deze rondleidingen zijn precies hetzelfde als de rondleidingen in oktober/november 2022 én tijdens de lesjesmiddagen van 19 oktober 2022 en 8 februari 2023. Wij verzoeken iedereen vriendelijk om alleen van deze extra rondleidingen gebruik te maken als bezoek tijdens de open school en/of lesjesmiddag echt niet mogelijk is.

Lesjesmiddag (incl. rondleiding) voor leerlingen van groep 7 en 8
woensdag 8 februari, 14.00 - 16.00 uur (inloop vanaf 13.45 uur)
- leerlingen uit groep 7 en 8 volgen drie minilesjes en krijgen een rondleiding door de school
- er is op deze dag géén programma voor de ouder(s)/verzorger(s)
- de aanmelding voor de lesjesmiddag is gesloten en er zijn geen plekken meer beschikbaar.  Aangemelde leerlingen hebben op vrijdag 3 februari via de mail een bericht gekregen over het programma.

Informatieavond tweetalig vwo
donderdag 9 februari, 19.30 - 21.30 uur
- voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders 
- mogelijkheid om lesjes in het Engels te volgen
- aanmelden voor de informatieavond en de lesjes is niet nodig

Voor ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit groep 8:
Mocht u specifieke vragen hebben over het onderwijs op het Sint-Maartenscollege, dan kunt u mailen naar mevrouw Rader (afdelingsleider brugklassen) via rdr@st-maartenscollege.nl of de heer Van der Burg (coördinator brugklassen) via vdb@st-maartenscollege.nl

Aanmelden Oekraïense kinderen en jongeren – po en vo
Oekraïense kleuters, po- en vo- leerlingen van 4 tot en met 17 jaar kunnen aangemeld worden voor een plek in het onderwijs. Dit geldt voor Oekraïense kinderen die wonen in de Haagse opvanglocaties of bij particulieren in Den Haag. Leerlingen uit aangrenzende gemeenten (Rijswijk en Leidschendam- Voorburg) zonder capaciteit om nieuwkomerskinderen op te vangen, kunnen in Den Haag een schoolplek krijgen. Het centrale aanmeldpunt is te vinden op de meertalige site: https://scholenwijzer.denhaag.nl/signup-newcomers