bericht voor alle leerlingen

01 april 2020
Beste leerlingen, geachte ouder(s) / verzorger(s),

Hierbij wederom een update rond de gevolgen van de Corona-maatregelen voor de school, na de brief vanuit het bestuur van Spinoza.

Onderwijs op afstand
Alle docenten van het Maartens zullen vanaf volgende week in elk geval één lesuur online beschikbaar zijn. In dit uur geven ze een les of beantwoorden ze vragen of geven ze op een andere manier invulling aan de tijd, dusdanig dat leerlingen geholpen worden met hun schoolwerk. Elke docent kiest een lesuur dat volgens het normale rooster ingeroosterd zou zijn. Leerlingen kunnen in Magister zien om welke lesuren dit gaat (er staat dan de code MO). Tijdens deze lesuren worden alle leerlingen online verwacht! Tot slot willen we benadrukken dat het om privacy-redenen niet is toegestaan video-opnamen te maken van docenten tijdens online lessen / sessies, ook niet los met de mobiele telefoon. We vragen ouders erop toe te zien dat dit niet gebeurt.

Examen
Gisteren is besloten dat alle scholen van Spinoza geen schoolexamens fysiek meer afnemen, dit om de veiligheid van leerlingen en medewerkers te kunnen waarborgen. Dit betekent dat ook het Maartens hard bezig is met het opnieuw inrichten van de schoolexamens. We verwachten dat we komende dinsdag 7 april een overzicht en schema met alle leerlingen kunnen delen.

Voor een cijfer?
Toetsen / schoolexamens die al waren voorbereid voordat de school dicht ging en die op afstand kunnen worden afgenomen, gaan door. Cijfers voor die toetsen worden ook ingevoerd. Verder zullen docenten vooral via formatieve evaluaties (bv met diagnostische toetsen) informatie proberen te krijgen over waar de leerlingen staan in het leerproces. Scores voor ingeleverd werk en diagnostische toetsen kunnen worden opgenomen in Magister, maar dan uitsluitend als niet-meetellend cijfer. Schoolexamens in de voorexamenklassen dienen formeel dit schooljaar nog wel afgenomen te worden. Hoe en in welke mate dit haalbaar is, onderzoeken we in de komende tijd. Hiervoor zullen wij wellicht aanpassingen moeten maken in het PTA . Wij zullen tijdig naar de leerlingen communiceren wanneer (en in welke vorm) deze worden afgenomen. Daarnaast zijn we bezig met het herzien van de bevorderingsnormen en de voorwaarden bij een keuze van het vakkenpakket, gezien de bijzondere omstandigheden. We verwachten hier vlak na de meivakantie duidelijkheid over te kunnen geven.

Maartenskanaal
Na een geweldige start afgelopen maandag stromen de leuke filmpjes binnen. Blijf bijdragen en stimuleer je klasgenoten hetzelfde te doen!

Hartelijke groeten,
Namens de schoolleiding,
Ajolt Elsakkers, rector