Examen handvaardigheid

12 april 2021
Afgelopen woensdag 31 maart en donderdag 1 april hebben 20 leerlingen uit 4 mavo hun 'centraal praktisch examen' handvaardigheid gedaan onder toeziend oog van Mevrouw Albers en mevrouw Kort. Na de officiële aftrap met meneer Van Poelgeest en meneer Van der Mijl gingen de leerlingen aan de slag. Het thema dit jaar was 'tijd'.

De leerlingen moesten een autonoom of toegepast werkstuk maken dat een van de 4 subthema’s verbeeldt:
- de tijd dringt
- de tijd bewaren
- de tijd vastleggen
- Vanitas

Na de eerste oriëntatie en eerste schetsen gingen de leerlingen aan de slag. De kwaliteit van de werkstukken was dit jaar weer bijzonder hoog. Van smeltende wereldbollen, zandlopers, vliegende klokken, kooitjes met sloten erop, de vijf voor twaalf thema’s (klimaat), tot de tijd vliegt voorbij op het Maartens. Iedere leerling heeft op zijn eigenzinnige wijze het thema verbeeldt. Het waren twee hele intensieve en waardevolle dagen.

Normaliter vindt er in de school, vlak voor de meivakantie een eindexamenexpositie plaats. Helaas kan dat in verband met de corona-maatregelen niet doorgaan. Maar we hebben een leuk alternatief bedacht! We gaan op woensdag 20 april een expositiefilm maken waarin de leerlingen hun werk presenteren. De film komt ook op de website van de school te staan. De laatste lessen komen eraan en daarna de examens. We hebben dit jaar met heel veel plezier met deze groep gewerkt en we gaan deze groep enorm missen!
Media
  • 4mkv2b
  • 4mkv2a
  • 4mkv2