Muziekfeestje in Musicon

05 oktober 2021
Normaal gaan de leerlingen van de 4 havo muziekklas eind september naar het klooster. Om te kijken welke stukjes van de middeleeuwse muziekpraktijk vandaag de dag nog worden toegepast in het klooster en ook om samen een team te maken.

Het klooster zegde op het laatste moment af, niet in de laatste plaats omdat drie broeders aan Corona waren overleden. Hals-over-kop werd gezocht naar een vervangende activiteit en die werd gevonden bij het Musicon en Ready2play in Den Haag. Omdat de muziekklas van 5 havo vorig schooljaar alle activiteiten had moeten missen, vroeg ik deze klas ook mee- en die waren daar blij mee!

De organisatie had een drietal uitdagende workshops geregeld voor onze leerlingen. ‘s Ochtends vroeg werden er al Zuid-Amerikaanse percussieritmes geoefend, gevolgd door een workshop die bedoeld was  om zangtechniek te ontwikkelen. Niet alleen de leerlingen kwamen erachter, maar ook ik als docent merkte dat het lang geleden was dat er gezongen kon worden. En dan is het extra fijn dat het weer mag. Als laatste werd er geleerd om in een band te spelen en deze happening werd afgesloten met een prachtig stukje Seven Nations Army. De groep Maartensleerlingen bleek een snel lerende en getalenteerd verzameling musici in de dop te zijn, ik ben trots op ze!

F. van der Klaauw
muziekdocent 4 en 5 havo 
Media
  • muziek