Utb leraar van het jaar 2023!

06 oktober 2023
Pieter Uittenbogaard, economiedocent aan het Sint-Maartenscollege in Voorburg, is Leraar van het Jaar 2023. Uittenbogaard staat voor ,,vakmanschap’’ en ,,wil de leerlingen graag wereldwijzer maken’’, aldus het juryrapport. De prijs werd op de Dag van de Leraar uitgereikt door de VVD-minister Marielle Paul van Onderwijs.

,,Ik vind het een eer’’, zegt Pieter in een reactie, ,,en ik zal mijn uiterste best doen een goed ambassadeur te zijn voor het voortgezet onderwijs’’. Uittenbogaard was samen met Sandra Damhuis (Porteum College) en Joost van Soest (Maris College) genomineerd in de categorie voortgezet onderwijs.

De verkiezing Leraar van het Jaar wordt elk jaar georganiseerd door de Stichting Leraren van het Jaar. Een Leraar van het Jaar is ambassadeur van het vak, enthousiast en bevlogen. Het is iemand die actief bijdraagt aan de ontwikkeling van goed onderwijs. Die iets bijzonders in de les doet en het beste uit de leerlingen haalt. En ook daarbuiten actief is, bijvoorbeeld in een onderwijsnetwerk. Iemand die van zich laat horen in een blog of artikel, of die startende collega’s begeleidt.

Pieter is 43 jaar en staat zo’n twintig jaar voor de klas. Hij bezocht het Alfrink College in Zoetermeer en studeerde economie en rechten aan de Erasmusuniversiteit van Rotterdam. Naast lesgeven schrijft hij over de politieke en economische ontwikkeling in de Verenigde Staten.

,,Ik ben trots en het is een eer dat iemand van het Maartensteam deze prestigieuze onderwijsprijs heeft gewonnen’’, reageert rector Ajolt Elsakkers van het Maartenscollege. ,,Pieter is een docent van de klassieke school. En een kritische docent die in zijn lessen streeft naar perfectionisme en de leerling centraal stelt.’’

Leraren, schoolleiders, onderwijs(ondersteunend) personeel, maar ook leerlingen en ouders kunnen een leraar aanmelden; Uittenbogaard is voorgedragen door een leerling en zijn moeder. ,,Hij is oprecht geïnteresseerd en zijn invloed reikt verder dan alleen het vak economie- ook op persoonlijk vlak denkt hij en helpt hij mee’’, aldus de motivatie van de ouder.

Klik hier voor de reportage van TV Midvliet.
Media
  • leraar_10-05-2023_7007
  • leraar_10-05-2023_7012
  • leraar_10-05-2023_7020
  • leraar_10-05-2023_7023