Dans de school door

11 januari 2024
Als je danst doe je veel tegelijk. Je denkt, je beweegt, je voelt, je vormt sneller een positief zelfbeeld en je maakt gelukshormonen aan. Ja, iedereen is het er over eens dat dansen erg gezond is. Maar niet alleen om deze reden vinden we bij de vakken CKV en LO  dat er gedanst moet worden. Want als je zelf een keertje, alleen of met anderen, hebt gedanst, dan weet je van binnenuit beter wat er in een danser omgaat. En wat er bij dansen komt kijken. Zo kun je een veel  genuanceerder beeld vormen van een danser of een dansvoorstelling en praat je makkelijker over deze vorm van kunst. Je hebt dan een referentiekader. Ook al is dat maar een beetje het geval, het maakt een groot verschil..

Op woensdag 20 december mochten de ruim 200 leerlingen uit de klassen 3 mavo, 4 havo en 4 atheneum met twee dansworkshops meedoen. Zij konden kiezen uit hiphop, breakdance, modern/ jazz en salsa. Het plezier en de onderling bijzonder positieve sfeer maakte het evenement tot een groot succes. Werkelijk iedereen deed zijn uiterste best. Ik vroeg Reinier uit 4V na afloop wat hij ervan had gevonden. “Nou meneer… eerlijk gezegd… ik vond het eigenlijk wel veel beter te doen dan ik van tevoren had gedacht. Die vrouwen van Salsa waren super aardig”.

De organisatie heeft ontzettend veel aan dit soort feedback; we weten dan zeker dat we volgend schooljaar het Dans De School Door-project gewoon weer -voor het twintigste jaar!- op het programma zetten. Tot groot plezier van de dansers, die het ook erg naar hun zin hebben gehad: Breakdance docent Terence: “Op deze school kom ik altijd graag weer terug”.

Media
  • 20231220_115905
  • IMG_9908